Zoek boek / e-book
Openingstijden
Maandag: 09.00-18.00u
Dinsdag: 09.00-18.00u
Woensdag: 09.00-18.00u
Donderdag: 09.00-18.00u
Vrijdag: 09.00-18.00u
Zaterdag: 09.00-18.00u
Zondag: 12.00-17.00u
Postbussen

Ervaar het gemak van een postbus

Wist u dat 1 op de 3 bedrijven een postbus heeft? En wist u ook dat er ook al meer dan 30.000 particulieren postbuseigenaar zijn? Zij kennen al de combinatie van gemak en professionaliteit die een postbus biedt.

Professionele uitstraling
Een eigen postbusnummer geeft een professionele uitstraling naar uw klanten toe, bijvoorbeeld op uw briefpapier en visitekaartje. Daarnaast heeft u elke dag de zekerheid dat al vroeg in de ochtend zowel uw post als uw online bestelde pakketjes klaar liggen. En dat natuurlijk dicht in de buurt, want PostNL beschikt over meer dan 900 postbuslocaties verspreid over heel Nederland.

Voordelen van een postbus

  • Met een postbus krijgt uw bedrijf een zakelijke uitstraling
  • U bepaalt het tijdstip waarop u de post komt ophalen. Dit kan vaak al vanaf 9.00 uur
  • Een postadres is gemakkelijker te onthouden dan een straatnaam én huisnummer
  • Het postadres blijft hetzelfde, ongeacht wisselingen van bijvoorbeeld het secretariaat
  • Het postadres is anoniem
  • U kunt alle post ontvangen in uw postbus

U kunt nu direct een postbus aanvragen.
 

Hoe werkt een postbus?

Aangetekende brieven, antwoordstukken, garantiepost en pakketten: u kunt alle post ontvangen in uw postbus. Grotere pakketten of grote hoeveelheden post, zoals bundels en zakken worden apart voor u bewaard. Zelfs post die afkomstig is van andere postbedrijven kunt u op uw postbusadres ontvangen.

Openingstijden
De postbusruimtes is vanaf 9.00  uur geopend.
 

Bezorging
Alle post die op vrijdag is verstuurd, ontvangt u uiterlijk maandagochtend in uw postbus. Post die in het weekend is verstuurd, ontvangt u op maandag in de loop van de middag in uw postbus. Als klant kunt u dus altijd rekenen op betrouwbare bezorging in uw postbus. Wenst u nog meer gemak, dan kunt u gebruik maken van de Brengservice van PostNL.
 

Verhuizing en doorzenden postbuspost
Gaat u verhuizen en wilt u wel vanin de buurt van uw nieuwe adres gebruik blijven maken van een postbusadres? Het wijzigen van uw postbusadres regelt u snel en gemakkelijk met de Zakelijke Verhuisservice. Bij verhuizing van uw postbusadres betaalt u eenmalig € 38,- excl. BTW. Wilt u uw post tijdelijk laten doorsturen naar een andere postbus? Ook dat is mogelijk. Via de Zakelijke Doorzendservice regelt u hoe lang u gebruik wenst te maken van de doorzendperiode.

Overdracht van uw Postbus op een andere naam
Het is mogelijk om uw postbus over te zetten op een andere naam. Hiervoor heeft PostNL een schriftelijk verzoek van overdracht nodig. Dit kost eenmalig 38,- aan administratie kosten. Om het u makkelijk te maken, is hier een formulier voor beschikbaar. U hoeft dit formulier alleen in te vullen en op te sturen.
 

Opzeggen van uw postbus: gemakkelijk én met de service die u van PostNL gewend bent! 
U kunt uw postbusovereenkomst opzeggen door uiterlijk één maand voor de datum van verlenging een brief te sturen naar onze PostNL Business Service.
 

Vergeet niet uw gratis doorzendservice bij het opzeggen van uw postbus
Wist u dat na 1 maand na opzeggen nog altijd 45% van de post naar het oude postbusadres wordt gestuurd? Sluit daarom bij het opzeggen de Zakelijke Verhuisservice af, zodat u al uw post op het juiste adres ontvangt. De eerste maand krijgt u van ons gratis, maar wij adviseren u de service voor minimaal 3 af te sluiten. U kunt hier de Zakelijke Verhuisservice aanvragen.
 

Wat kost het?
Voor € 140,- excl. btw per jaar heeft u uw eigen postbus. Omgerekend is dit € 0,39 per dag. Daarnaast brengt PostNL eenmalig een entreetarief van € 38,00 excl. BTW in rekening voor het afsluiten van uw postbusovereenkomst.

 

Contract en betaalwijze
U sluit de postbusovereenkomst af voor één jaar. Voordat uw nieuwe contractperiode ingaat, ontvangt u daarover een brief van PostNL. Wenst u uw contract te beëindigen, dan kunt u dit schriftelijk doen, uiterlijk één maand voor het einde van het lopende contractjaar. De jaarlijkse factuur van € 140,- excl. btw betaalt u vooraf via automatische incasso of via uw PostNL klantnummer.